Založ si blog

Rozprávka o Slovensku

Za siedmimi horami a siedmimi dolinami ležalo malé  kráľovstvo  menom Slovensko.  Neľahká doba zastihla   tento kraj.  Moloch moru sa vkrádal z dediny do dediny a ohavní  židojaštery brázdili ulicami miest.  Pospolitý ľud  pomaly strácal vieru v lepší  zajtrajšok.  Bolo to práve v  tomto čase,  keď  z vôle ľudu kráľ,  hlava   pomazaná, vyhnal všetkých  intrigánskych učencov z dvora.  Nepotreboval ich, pretože on a jedine on načúval hlasu  božej prozreteľnosti. Povolal  majstrov,  a tí v plnej zbroji  bielym  vápnom označili dvere obydlí možných  chorých . Udatni veľmoži v čele božích bojovníkov urputne kántrili židojašterov,  zatiaľ čo   mestská  stráž zatýkala všetkých neprajníkov kráľovského úradu.  Celá krajina horela plameňom fanatizmu. A tak sa aj stalo.

Dodnes starci a starenky  stoja v dlhých radoch,   aby posledným výdychom vyjadrili poklonu všemocnému monarchovi. 

Zazvonil zvonec a slovenskej rozprávke žiaľ nie je koniec. 

Testovanie, testovanie a zas len testovanie

20.11.2020

Testovanie, testovanie a zas len testovanie. Na Slovensku iná nosná téma ani neexistuje. Nečistopis plánu obnovy je voľakde skrytý v zakladači pána ministra financií . O cielenej pomoci hospodárstvu, či obyčajným ľuďom zo strany štátu, radšej pomlčíme. Naše deti stratili návyk chodiť do školy. [...]

Krátky postreh k novele zákona o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického režimu

05.11.2020

Zdravá občianska spoločnosť je založená na dialógu. Na diskusii aj o veciach minulých. Či sa to niekomu páči alebo nie, skúsenosť socializmu je súčasťou nášho historického povedomia. Preto nemožno zhrnúť 40 rokov spoločenského vývoja do niekoľkých paragrafov zákona, ktoré [...]

heger, rozhovor, pravda

Heger pre Pravdu: Ako vyzeral špeciálny výcvik premiéra? Okrem ochrancu existuje aj tzv. epizóda

19.05.2024 10:00

Hegerova manželka mala pri strelcovi zo Zámockej šťastie. Bývalý premiér atentát na Roberta Fica ostro odsudzuje.

San Francisco Homeless Lawsuit

V San Franciscu dostávajú alkoholici bez domova bezplatné pivo a vodku. Zachraňujeme životy, tvrdí radnica

19.05.2024 10:00

Zdravotné sestry v motelových izbách poskytujú klientom tri jedlá denne a dostatok alkoholu na uspokojenie ich potrieb v oblasti závislosti, každého však udržiavajú na bezpečnej úrovni intoxikácie.

Salmán bin Abd al-Azíz, biden

Saudskoarabského kráľa Salmána hospitalizovali s vysokou horúčkou a bolesťami

19.05.2024 09:27

Osemdesiatosemročný saudskoarabský panovník bol naposledy hospitalizovaný v apríli tohto roka s cieľom rutinnej kontroly jeho zdravotného stavu.

vojna na Ukrajine, Petrohrad, Rusko

ONLINE: Útok na Charkov vyšetrujú na Ukrajine ako vojnový zločin

19.05.2024 07:35, aktualizované: 09:03

Ukrajina obvinila Rusko, že zámerne cieli na civilistov v Charkovskej oblasti a preto raketové útoky vyšetruje ako vojnový zločin.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 7380x
Priemerná čítanosť článkov: 2460x

Autor blogu

Kategórie

Archív